BALON CAFE - TURK BALON RESTAURANT & CAFE

Merhaba Arkadaşlar,

Evet, yeni, yepyeni bir yıla girdik. Yeni bir 10 yılın içerisine girdik. 2020.
Herkesin Yeni Yılını kutluyorum.
Rakam olarak bu yılın rakamlarını çok sevdim. 20_20. 2020. Umarım bu yıl, herkese istediği şansı ve başarıyı getirsin. Güzel, hepimizi mutlu edecek sürprizlerle dolu bir yıl geçiririz arkadaşlar.

Bugün sizlere,
Geçen sene Temmuz ayında İstanbul'a, annem ve babam ile beraber gittiğimde, zabıta memurlarının tavsiyesi ile, Balon Cafe'ye biz gittik. Size tesadüfen gittiğim, ama hizmetinden, ve yardımlarından çok memnun kaldığım, Balon Cafe'yi tanıtacağım.

Balon Cafe, hemen Kadıköy sahilinde. Marmara Denizine sıfır bir manzaraya sahip bir cafe.
Ve çok çok büyük bir cafe. Cafe iki kattan oluşuyor.

Balon Cafe'nin ilk katında çok çeşitli, ayrı mekanlardan oluşan bölümleri var. Ve her bölümün tasarımı, Farklı masa ve sandalye renkleri ile dekore edilmiş. Nezih bir görünüme sahip bir yer.

Cafe'nin bazı bölümlerini gördüğünüz zaman, cafeden çok, restauranta da eminim benzetecek siniz. Yanılmıyorsunuz. Cafenin her tarafında Balon Cafe yazısını görebilirsiniz. Ama size gelen, masa servisinde, ıslak mendillerin üzerinde, Turk Balon Restaurant & Cafe, yazısını göreceksiniz.

Bu Balon Cafe'nin giriş katının, tamamen denize bakan, arka, en uç kısmında, bir de teras bölümü var. İstanbul'un sıcak günlerinde, içeride oturmak istemeyenler için terasta oturmak çok ideal. Karşınızda, Marmara Denizini izlerken, arkadaşlarınızla, ailenizle sohbetler edebilir, çay, kahve, içeceklerinizi içerken, yemeğinizi yerken, keyifle, bu muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz.

Eğer şanslıysanız Marmara Denizini izlerken yunus balıklarını görebilirsiniz. Balon Cafe'nin iki tarafında da feribot limanları var. Benim gibi feribotları deniz üzerinde giderken izlemeyi seviyorsanız. Bu cafe de izleyebilirsiniz. Ve birçok değişik türde martılar, manzaraya muhteşemlik katıyor.

Ben ailem ile birlikte, sabahın erken saatlerinde, orada olduğum için, serpme kahvaltı istedik, iki kişilik serpme kahvaltı 90 TL. Ama biz 3 kişi olduğumuz için, bize 3 kişilik olarak kahvaltı hazırlandı. Ve biz 3 kişilik serpme kahvaltı olarak 125 TL gibi bir para ödedik.

Serpme kahvaltı menüsünün içinde neler vardı:

İki çeşit siyah ve yeşil zeytin. İki tane Nutella çikolata paket şeklinde. İki tane paket şeklinde bal. İki tane paket şeklinde tereyağı. İki tane paket şeklinde vişne reçeli. Domates, salatalık. Antep fıstıklı salam ve iki çeşit jambon. Kaşar peyniri. Ve üç farklı peynir çeşitleri. Sigara böreği. Yağda kızarmış sosis. Kabuklu taze patates kızartması. Menemen. Omlet. Ekmek. Sınırsız çay.

Sonra, babam ve annem oradan gitmeden önce birer Türk kahvesi içtiler. Ama üzgünüm, Balon Cafe'deki Türk Kahvesinin fiyatını hatırlayamıyorum. Siz gittiğinizde öğrenirsiniz.

Balon Cafe'nin ikinci katıda çok büyük ve oradan da Marmara Denizi manzarasını izlemek çok çok muhteşem. Ama bir farkla. Balon Cafe'nin, alt katının, çatısının bir kısmını görüyorsunuz. Ama beni çok fazla rahatsız etmemişti bu durum. Çünkü, Marmara Denizini yine rahatlıkla seyredebiliyorsunuz.

Balon Cafe'de ikinci katın bir de asma kat şeklinde küçük bir terası var. İsterseniz orada da oturabilirsiniz.

Balon Cafe'yi her yönü il ben çok çok sevdim, keyifli bir vakit geçirdim.
Umarım, sizlerde İstanbul'a benim gibi gittiğiniz zaman; ya da İstanbul'da oturuyorsanız da, Kadıköy'e yolunuz düşerse, Balon Cafe'ye kesinlikle uğramanızı tavsiye ederim.

Size şimdi Balon Cafe ile bilgileri vereceğim.
Herkese Tekrardan Mutlu Yıllar dilerim. Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

AdresCaferağa, Kadıköy Sahili, 34716 Kadıköy/İstanbul
Çalışma saatleri
Salı06:00–02:00
Çarşamba06:00–02:00
Perşembe06:00–02:00
Cuma06:00–02:00
Cumartesi06:00–02:00
Pazar06:00–02:00
Pazartesi06:00–02:00
Telefon(0216) 347 67 03



























Hello friends,

Yeah, we're in a whole new year. We entered a new 10 years. 2020.
I celebrate everyone's New Year.
I loved the figures this year. 20_20. 2020. I hope this year brings everyone the chance and success they want. Well, we spend a year full of surprises that will make us all happy, I'm wishing.

Today for your,
When I went to Istanbul with my father and my mother in July of last year 2019, we went to Balon Cafe with the advice of the police officers. I will introduce you to the Balon Cafe, which I went to by chance, but was very pleased with Balon Cafe's service and assistance.

Balon Cafe is right on the coast of Kadıköy. A cafe with a view to the Marmara Sea.
And a very very large cafe. Cafe consists of two floors.

On the first floor of Balon Cafe, there are a wide variety of separate spaces. And the design of each department, decorated with different table and chair colors. A place with a elegant view.

When you see some parts of the cafe, I'm sure you will liken to the restaurant rather than the cafe. you are not mistaken. You can see Balon Cafe on every side of the cafe. But you will see Turk Balon Restaurant & Cafe, on the table service, on wet wipes.

The ground floor of this Balon Cafe has a terrace section at the far end, facing the sea. Sitting on the terrace is ideal for those who do not want to sit inside during the hot days of Istanbul. In front of you, while watching the Marmara Sea, you can chat with friends, family, drinking tea, coffee, drinks, eating, enjoying, you can watch this magnificent view.

If you are lucky, you can see dolphins while watching the Marmara Sea. There are ferry ports on both sides of Balon Cafe. If you like watching ferries like me. You can watch this in Balon Cafe as well. And many different types of seagulls add gorgeously to the scenery.

Since I was there in the early hours of the morning with my family, we wanted the spreader breakfast, the spreader breakfast for two people was 90 TL. But since we were 3 people, for us they prepared breakfast for 3 people. And we have paid a of 125 TL as a price breakfast for 3 people.

What was on the spreader menu:

Two kinds of black and green olives. Two Nutella shaped chocolate packs. Honey in the form of two packs. Two packs of butter. Two packs of cherry jam. Tomato, cucumber. Salami with pistachio and two kinds of ham. Cheddar cheese. And three different varieties of cheese. Pastry. Sausages fried in oil. Fresh french fries with shells. Menemen. Omelette. Bread. Unlimited tea.

Then, my father and mother had a Turkish coffee before they left. But I'm sorry, I can't remember the price of Turkish Coffee at the Balon Cafe. You'il find out when you go Balon Cafe.

The second floor of the Balon Cafe is very large and from there you can enjoy the view of the Marmara Sea. But with a difference. You see a part of the Balon Cafe, the lower floor and the roof. But it didn't bother me too much. Because you can easily watch the Sea of ​​Marmara.

The second floor of Balon Cafe has a small terrace in the form of a mezzanine. You can also sit there if you want.

I liked very much every aspect of Balon Cafe and had an enjoyable time.
I hope, when you go to Istanbul like me; or if you live in Istanbul, if you go to Kadıköy, I sure recommend you to go by Balon Cafe.

Now I will give you the information with Balon Cafe.
I wish everyone Happy New Year again. Happy new year.

Address: Caferağa, Kadıköy Beach, 34716 Kadıköy / İstanbul
Cafe Working Hours:
                           Tuesday      06: 00-02: 00
                           Wednesday 06: 00-02: 00
                           Thursday     06: 00-02: 00
                           Friday          06: 00-02: 00
                           Saturday      06: 00-02: 00
                           Sunday        06: 00-02: 00
                           Monday       06: 00-02: 00


Phone: (0216) 347 67 03

Yorumlar

  1. merhaba nilay hanım, nasılsınız?

    YanıtlaSil
  2. Çok met ettiğiniz bir ara ziyaret etmeyi planlıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 Sene önce ben gittiğimde beğendim Balon Cafe'yi, Ama herkesin görüşü farklıdır. Siz de gidin ziyaret edin kendi bakış açınızla değerlendirirsiniz.
      Ama bir de şunu belirmeliyim ben iki sene önce gittiğimdeki görüşlerim bunlar.
      Çalışan personel böyle yerlerde çok değişir. Şu an orada çalışan personelleri bilmiyorum.
      2 Sene öncesindeki personellerden çok memnun kalmıştım gittiğim zaman.
      Yeni personellerin müşteriye davranış şekilleri, servisi hakkında şu an ki bilgim yok.

      Sil

Yorum Gönder